top of page
Història i cultura
historia  i llegenda

CENTRE DE VISITANTS PER ENDINSAR-NOS EN HISTÒRIES i LLEGENDES DE BRUIXES i BANDOLERS

ESPAI MONTSENY

L'Espai Montseny és un centre evocador, que ens submergeix en un ambient màgic, ple d'emocionants projeccions d'imatges i so envoltant. Veurem aparèixer i desaparèixer hologrames de bandolers i dones , viatjarem a un bosc màgic i contemplarem un ritual de bruixes, per citar només algunes de les delícies que ens esperen.

A 6 min

catedral

BARREJA D'ESTILS ROMÀNIC, GÒTIC, BARROC I NEOCLASSIC-PINTADA PER JOSEP Mª SERT

CATEDRAL DE VIC

Les esglésies catedrals i els altres edificis que formaven part de l'al·lodi del bisbat van ser fundats al segle XI a la part baixa del nucli històric, prop del riu. A la primera meitat del segle XX les grans parets blanques van ser pintades per Josep Mª Sert.

Les obres de Josep Maria Sert es poden trobar arreu d'Europa i Amèrica; des del Rockefeller Center de Nova York fins a l'edifici de la Societat de Nacions de Ginebra.

A 21 min

arqueologia ibèric

JACIMENT ARQUEOLÒGIC IBÈRIC - ROMANS - MEDIEVAL

L'ESQUERDA

L'Esquerda és un jaciment arqueològic del municipi de les Masies de Roda, a la comarca d'Osona. Hi ha restes d'ocupació intermitent entre el segle VIII aC i el segle XIV dC. Molts dels objectes trobats estan exposats al Museu Arqueològic de l'Esquerda, a Roda de Ter.

A 23 min

Visita teatralitzada

EXPOSICIONS PERMANENTS I TEMPORALS - VISITES TEATRALITZADES

Museu del Ter

El Museu del Ter, és un museu de territori i societat que es projecta sobre el territori més enllà de l'edifici i de les seves col·leccions, amb l'objectiu de posar en valor el patrimoni industrial i natural de la conca mitjana del riu Ter. Exposicions permanents i temporals, visites teatralitzades que no et pots perdre!

A 24 min

museu

CENTRE D'EXPOSICIÓ, CONSERVACIÓ, DIFUSIÓ I INVESTICIÓ

Museu etnològic del Montseny

Les sales d'exposició permanent, mostren els testimonis materials de les comunitats que han poblat el massís al llarg de la seva història.

Cal destacar les mostres d’oficis artesanals i de la primera industrialització i un fons de materials arqueològics dels segles XIV-XVI, testimoni en la seva major part de la vida quotidiana de les persones que durant aquest període van habitar el castell de Montsoriu.

A 27 min

Castell de Montsoriu

CASTELL MEDIEVAL GÒTIC

CASTELL DE MONTSORIU

Anomenat com “un dels bells i nobles castells del món” al segle XIII per Bernat Desclot, avui visitar Montsoriu evoca com era la vida en un dels grans castells de l'època medieval. Considerada com una de les grans fortaleses de la Mediterrània, Montsoriu ens mostra l'estructura del que va ser la gran residència i palau dels vescomtes de Cabrera.

A 44 min

El Màgic Món del tren és una instal·lació dedicada al món del col·leccionisme i el modelisme. Aquesta activitat, nova en el nostre país, intenta donar a conèixer el món del tren en miniatura, essent un espai per  ser visitat pel públic de totes les edats

Poble medieval

POBLE MEDIEVAL

RUPIT I PRUIT

A 47 min

Situat a la zona del Collsacabra, l'antic poble medieval de Rupit ofereix unes vistes impressionants de les Guilleries, el Montseny i els cingles veïnats de Tavertet, Avenc i Far. El paisatge natural accidentat ofereix al visitant vistes de la bonica església romànica de Sant Joan de Fàbregues, el salt d'aigua de Sallent i el monument natural del turó de l'Agullola. Al nord, Pruit, amb les seves masies disperses, evoca una època en què la riquesa s'associava a la terra.

arqueologia grega

CIUTAT ARQUEOLÒGICA FUNDADA L'any 575 aC PER COLONISTES GRECS

EMPÚRIES

Empúries va ser una ciutat antiga de la costa mediterrània de Catalunya. La ciutat grega Emporion, que significa "lloc de comerç", va ser fundada l'any 575 aC per colons grecs de Focea. Després de la invasió de la Gàl·lia des d'Ibèria per Anníbal el general cartaginès l'any 218 aC, la ciutat va ser ocupada pels romans (llatí: Emporiæ). A l'Alta Edat Mitjana, la posició costanera descoberta de la ciutat la va deixar oberta als merodedors i va ser abandonada.

A 1h 7 min

turisme rural vacances amb familia gaudir de la tranquil·litat fancy cottage Girona Barcelona cozty country house

4-espigues-blanques 2.png

Can ​Xis​quet

Recomenat
bottom of page